Иван Петков: Полша е сред топ отборите в Европа (ВИДЕО)

Вижте отзивите след победата на България с 3:0 над Чехия

Щастливи сме от победата. Емоциите трябва да ги контролираме. Имаше разлика в нивата на двата отбора , без да подценявам по никакъв начин отбора на Чехия. Имам респект към тях като отбор, като отделни състезателки, с треньора им се познаваме, но за мен нашият отбор е на по-високо ниво и трябваше да покажем разликата на игрището. В първия гейм беше тежко за нас. Но според мен и мисълта ни беше насочена и към мача с Полша. След като спечелихме категорично втори гейм, очаквах малко колебания в третия. А в края на третия гейм при голяма разлика се поотпуснахме.

Полша е от топ отборите в Европа, неслучайно са единствените без загуба в нашата група. Сега ще се подготвим с анализите, за да бъдем и готови, и настроени по най-добрия начин за победа срещу тях – да се опитаме да неутрализираме силните им страни“, заяви националният селекционер Иван Петков.

Разпределителката Петя Баракова коментира успеха с 3:0 над Чехия в четвъртата среща на България от Евроволей 2021.

„Беше очаквано да бъде труден мач. Никой не е дошъл тук да не се бори. Чехкините показаха много добра игра. Надявах се мачът да е по-лесен, но ни затрудниха в първия гейм. Много се радвам, че излизаме с такава победа. Сега отиваме да почиваме и да се готвим за важния мач с Полша. Беше важно да запишем чиста и бърза победа над Чехия, за да сме по-свежи за срещата с Полша. Трябваха ни чисти три точки, които ще ни помогнат за класирането и да излезем с чисти глави“, каза Баракова.

Емилия Димитрова: Играхме добре на подсигуряване и в защита – добра подготовка за битката с Полша.

„Успяхме да покажем нашата игра. Представихме се много добре на подсигуряване и в защита – неща, които може би бяха малко на заден план срещу Германия. Беше една добра подготовка за предстоящия мач с Полша. Победихме чисто, което беше важно – за да се съхраним. Щастливи сме, отиваме да почиваме и да се готвим за предстоящата битка. Ние се хвърляме за победа срещу Полша, ще го направят и те. Ще бъде интересен мач. Имаме малко преимущество, защото в контролните срещи ги надиграхме. Сега си е официален мач, много важен за нас. Полякините са много добре подготвени, имат силни състезателки, но имаме силите да се справим“, коментира Емилия Димитрова.

Елица Василева: Очаква ни голяма битка с Полша, излизаме за борба докрай.

Капитанът на България Елица Василева коментира победата с 3:0 над Чехия и предстоящият двубой с Полша след който ще стане ясно разпределението на челните позиции в групата в Пловдив от Евроволей 2021.

„Говорихме преди мача, че емоционално ще сме малко изтощени след мача с Германия. И физически, и емоционално дадохме много в него. Знаехме, че мачът с Чехия ще започне тежко, но трябва да контролираме емоциите си и да се съхраним възможно най-много. Вече се насъбра и умора и трябваше да играем възможно най-събрано. Очаквам голяма битка с Полша. Ще дадем всичко от нас, излизаме за борба докрай“, заяви Елица Василева.

Подобни статии

Top