Иван Петков повече няма да води Марица, а само националния тим! (ВИДЕО)

Владимир Орлов ще бъде начело на шампионките, Силвано Пранди остава наставник на мъжете и ще ги води в олимпийската квалификация

Президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров потвърди ексклузивно, че Силвано Пранди остава треньор на мъжкия ни национален отбор, но Иван Петков вече ще бъде единствено и само селекционер на жените.

Специалистът няма да води повече шампиона на България Марица (Пловдив), след като по настояване на БФВ ще насочи цялото си внимание и труд към националките. Данчо Лазаров изтъкна причините, поради които централата ни е предприела този ход и е сложила клауза в договора на специалиста да не работи на клубно ниво.

Днес пловдивчанки стартират защита на титлата си срещу Перун (Варна), като ще бъдат водени от треньора Владимир Орлов. Двубоят е от 15:00 часа в зала „Багира“ в Казанлък, където варенският клуб ще домакинства пред настоящия сезон.

Босът на волейболната ни централа съобщи за dsport.bg, че най-вероятно в понеделник ще бъдат обявени и разширените списъци на националните ни отбори (мъже и жени) за последните олимпийски квалификации през януари, като в тях ще бъдат всички налични играчи на страната ни.

В същото време президентът на волейболния Марица (Пловдив) Иван Динков заяви, че не е доволен от жребия за Шампионска лига при жените единствено от факта, че тимът му го очакват тежки пътувания до Русия. Както е известно пловдивчанки се паднаха с Динамо (Москва), Уралочка (Екатеринбург), както и френския Кан.

„Паднаха ни се два руски отбора. Чакат ни тежки пътувания. Успокояваме това, че и тях ги чака същото – Пловдив не е никак лесна дестинация. Искаше ми се да ни се паднат по-близки дестинации, за да мога и аз да пътувам. Заради многото ангажименти, които имам много трудно успявам да го направя напоследък“, каза Динков.

Той изрази задоволството си от факта, че неговият клуб домакинства в зала „Колодрума“ в Пловдив, като сподели, че там често се случва да ходят повече хора, отколкото на футболни мачове.

„Надявам се в зала „Колудрума“ да дойдат много хора за тези двубои. Залата се пълни и има футболни мачове, на които не ходят по толкова хора, колкото на мачове на Марица. За нас е плюс, че ще играем там. Нямаме поставени цели – играем мач за мач, по възможно най-добрият начин. Това е най-важния форум за състезатели и треньори. Стигнахме на едно много добро европейско ниво“, обясни президентът на Марица.

Подобни статии

Top