Иван Петков събра националките на България

Женският волейболен тим се готви за Лигата на нациите

Женският национален отбор по волейбол на България, който е воден от Иван Петков, започна подготовка за новия сезон. Състезателките са събрани в София, а заниманията се провеждат в столичната зала „Христо Ботев“.

Двадесет момичета започнаха тренировъчен процес, като се очакват още шест от състезателките, които все още със своите клубове в чужбина. Това са Елица Василева Скандичи (Италия), Гергана Димитрова и Мира Тодорова – Волеро Льо кане (Франция), Лора Китипова и Мария Каракашева – Волей Алба (Блаж, Румъния) и Петя Баракова – Девелопрес (Жешув, Полша).

„Започнахме с фитнес, вчера вече влязохме и в зала. Очакваме няколко от най-опитните ни момичета, които все още не са освободени от клубовете си. Крайният срок, в който те трябва да бъдат в София е 11 май“, коментира за официалния сайт на БФВ мениджърът на националния тим Любомир Герасимов.

На 17 май волейболистките ни отпътуват за Русе, където ще продължат подготовката си за волейболната Лига на нациите. От 21 до 23 май „Арена Монбат Русе“ приема двубоите първия уикенд на престижната надпревара. Съперници на България са Япония, Белгия и САЩ.

Подобни статии

Top