Иван Петков: Вярвам, че Марица има шансове срещу Енисей (ВИДЕО)

Наставникът на ВК Марица (Пловдив) оптимист преди утрешния първи двубой срещу руския тим

Старши треньорът на ВК Марица (Пловдив) Иван Петков определи като реални шансовете на отбора му да преодолее Енисей и да се класира за исторически първи път в групите на Шампионската лига. Първият мач е във вторник от 18:00 часа на „Колодрума“, а реваншът е на 11 ноември, събота, от 12:00 часа.

Двубоят ще бъде тежък. Както и предният мач с отбора на ЛП Сало (Сало), така и този мач ще бъде тежък. Като отговорност на самия сблъсък, това е последната стъпка за влизане в групите на Шампионска лига, и, според мен, всичко ще се реши в реванша в Русия. Мисля, че сме в малко по-добро състояние отколкото преди десетина дни. Момичетата вече започват да влизат в ритъм. Започва да се получава сработката в отбора. Всеки треньор винаги казва, че има още много какво да се работи. Аз не правя изключение, като не го казвам тривиално, а с чиста съвест, че нашият отбор все още е далеч от истинския си потенциал – и като форма на състезатели, и като обиграност на отбора, и като треньорски идеи…”, заяви Иван Петков пред клубния сайт.

В същото време руският тим се зарадва на слънчевото и топло време в Пловдив, след като в Красноярск температурите отдавна са под нулата.

 „Ние сме дебютанти в Шампионската лига и искаме да стигнем възможно най-напред в състезанието. Марица е много добър отбор, но ние сме готови за тях. Ще видим – ще победи по-силният… Всеки от двата тима смята, че е достатъчно силен. Струва ми се, че шансовете ни са 50:50. Нищо не се знае. Фаворит в тази двойка няма. Времето тук е хубаво, докато при нас е малко по-студено. Слънцето грее и всичко е наред!,“, заяви старши треньорът Александър Кошкин.

“Първите ни впечатления от Пловдив са много добри. На първо място – времето, защото слънцето е ярко и се усеща като пролет. А в нашия край е много студено и вече си е като зима – започва да вали сняг и е сиво и мрачно. Слънчевото време тук ни повдига настроението. Все още не сме тренирали в залата – довечера ще го направим. Състоянието на отбора е добро. Полетите ни, макар и дълги, преминаха добре. Гледахме съперника на видео и анализирахме играта им. Може да се каже, че имат добри състезатели като например националките Лора Китипова и Нася Димитрова, срещу които играхме на Европейското първенство. Очакваме силен мач и се настройваме за сериозна битка, още повече, че те ще играят у дома и това ще усложни нещата за нас. У дома отборите винаги играят по-добре – в домашна обстановка и с подкрепата на зрителите“, заяви украинската националка Олександра Перетятько.

Снимка: volleymaritza.bg

Подобни статии

Top