Иван Петков за тайните на треньорския успех - DC news

Иван Петков за тайните на треньорския успех

Вижте специалната поредица на Николай Марков за CEV с най-успешния български треньор по волейбол при жените

Бившият селекционер на националния отбор на България жени и на ВК Марица (Пловдив) – Иван Петков е първият треньор в новата поредица на CEV „Тайните на треньорския успех“.

С поредицата, Европейската конфедерация има за цел да помогне на феновете да получат по-задълбочени познания за изключително важната работа на главния треньор по волейбол от първа ръка и ще представя някои от реализиралите се примери в Европа в тази професия.

„Може би малко се знае за аналитичната подготовка, която правим преди всеки мач. Обикновено остава незабелязано от широката публика. Треньорският щаб трябва да обработи и анализира десетки мачове, за да извлече важните детайли, които да бъдат представени на отбора. Това е отбор от треньори и анализатори, които остават „невидими“ за обществеността, но са изключително важни за отбора и резултатите. Тази работа е много натоварваща, особено когато отборът е на турнир, където графикът на мачовете е много стегнат. Аналитичният процес продължава денонощно и екипът почти няма време за сън“ споделя Петков в поредица от интервюта за спортния журналист Николай Марков.

Какво още разказа той за треньорската професия и на какво се дължи успеха може да прочетете в статията на CEV на www.cev.eu ТУК:

Източник: БФВолейбол, Снимка: CEV

Подобни статии

Top