Иван Стоянов гостува в ДГ „Щастливо детство“ за Деня на розовата фланелка (СНИМКИ)

И децата от район „Източен“ отбелязаха деня, посветен на борбата срещу училищния тормоз

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов гостува на малчуганите от ДГ „Щастливо детско“ за празника на розовата фланелка. Всяка година в последната сряда на месец февруари отбелязваме Международния ден на розовата фланелка, инициативата е възникнала в Канада през 2007 година, която е свързана с противодействие на училищния тормоз – явление, особено актуално и в днешния ден. По този повод по традиция в ДГ „Щастливо детство“ се провежда празник, чрез който деца и родители отбелязват важността на това да приемаме различните и да ги подкрепяш с добри намерения.

Тази година кметът на район „Източен“ Иван Стоянов“ бе специален гост на проявата. Стоянов поощри ръководството на детското заведение в лицето на директора Евгения Попиванова и педагозите за това, че отрано приучават децата и семействата им към толерантност и етичност. На тормоза в учебната среда и извън нея трябва да се противодейства всеки ден, отбеляза той.

В изпълненията си чрез танци, песни и стихотворения децата представиха различията между децата и дадоха важно послание към доброта и приятелство. Подкрепяни от своите гости и родители, те се изявиха като истински артисти и изпълниха сцената с темперамент, музика и багри.

Гости на тържеството бяха още родители от Обществения съвет на детската градина, Надя Танева – директор на Дирекция „Социално подпомагане“, Атанас Кунчев – зам.-кмет и Стефка Симеонова – гл. експерт „Образование“ в районната администрация, Офелия Велкова – ръководител на Общностен център Пловдив, директори на детски градини и др.

Подобни статии

Top