Иван Стоянов награди деца в конкурс за рисунка - DC news

Иван Стоянов награди деца в конкурс за рисунка

Конкурсът бе по повод Деня на земята – 22 април

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов награди децата, получили най-много гласове за своите рисунки в конкурс  на района на тема “Земята е нашият дом – да я опазим“. Проявата е по повод Деня на земята – 22 април. Целта е да се стимулира детското творчество и се насочи вниманието на подрастващите към екологията и опазване на околната среда.

В конкурса участваха 127 деца и ученици от район „Източен“ с  144 рисунки, поместени във Фейсбук страницата на районния кмет, като по регламент публиката гласува за най-добра рисунка до 18 април. С грамота, стативи, книги  и бои бяха отличени следните деца:

Първо място – Габриела Жекова – с 493 гласа,

Второ място – Каролина Мадина- 350 гласа

Трето място – Теодора Стаматова- 283 гласа.

Всички наградени деца са от Д Г „Детелина“.

Специални поощрителни награди бяха определени от районната администрация, с водещо мнение на Василка Чопкова – зам.-кмет „Екология, чистота и опазване на околната среда“, а именно: Веселина Огнянова и Еманоил Панайотов от ДГ “Щастливо детство“, Дариа Димова от ДГ “Наталия“ и Ана Миткова от ДГ “Родина“.

Впечатлен съм от всички рисунки на децата, които  показаха завидни изобразителни умения, познания за опазване на околната и природна среда; те просто грабнаха сърцата ни с толкова мъдрост и детски поглед към земята. Благодарен съм на техните родители и учители – заяви Иван Стоянов при връчване на наградите и добави, че всяко дете, участвало в конкурса, ще получи специална грамота.

Подобни статии

Top