Иван Стоянов провери завършените паркинги на ул. „Зефир“ и бул. „Източен“

Поредни 2 обекта са завършени в район „Източен“

В поредните  си изпълнени ангажименти  към жителите на район „Източен“ се увери лично кметът Иван Стоянов. Той инспектира завършилите  ремонтни дейности на паркинга  на ул. „Зефир“ и бул. „Източен“.

„Радостен съм, че приключихме  обектите в срок  и осигурихме  по-достъпна градска среда за жителите на района“коментира кметът Иван Стоянов.

Поредният готов обект е успоредната на бул.“Източен“ вътрешна улица, чийто административен адрес съвпада с този на булеварда. Обектът е с  площ 1200 кв.м.

„Бяха премахнати старите пътни ивици,  положи се  нова асфалтова настилка.  Подменени са част от съществуващите канализационни тръби и са монтирани нови дъждоприемни шахти. Старите осветителни тела се подмениха с LED- осветление. В проекта е предвидено и озеленяване“, допълни районният кмет.

Подменена е изцяло и тротоарната настилка  на пътеката  към бул. „Източен“. Тя осигурява бърз достъп от спирката  до парк „Каменица“ и детска ясла с млечна кухня  „Веселушка“.

Вторият готов обект е паркингът на ул. „Зефир“. Площта му е около 380 кв.м., с  паркоместа  за  близо 30 автомобила.

Старите пътни ивици бяха премахнати и заменени с асфалтова настилка и наклони за оттичане. Бяха  положени нови тротоарни плочи и бордюри.

Подобни статии

Top