Иван Стоянов за конфликта с Пламен Райчев: Всичко беше заради липсата на добра комуникация (ВИДЕО/СНИМКИ)

Искат ли още районните кметове оставката на зам.-кмета по строителството?

Примирие бе постигнато между районните кметове и зам.-кмета по строителството Пламен Райчев след среща в общината, инициирана от кмета Здравко Димитров. На срещата градоначалникът събрал кметовете на райони, за да обсъдят различията си с Райчев.

Заради транспортния хаос: Районните кметове искат оставката на зам.-кмета Пламен Райчев

„Още същия ден бе отворен бул. „Санкт Петербург“, сега се работи по ул. „Лев Толстой“, като се надявам до няколко дни да се положи и първият слой асфалт, да е на биндер, за да може да се преминава и да се отвори улицата, така че там всичко е изяснено“, посочи пред журналисти днес районният кмет на „Източен“ Иван Стоянов.

Пламен Райчев покани районните кметове на среща, след като поискаха оставката му

На въпрос на DCNEWS оттеглено ли е искането за оставка на строителния зам.-кмет от него и колегите му от районите, той отговори:

Иван Стоянов пита Зико за транспортния хаос след затварянето на бул. „Санкт Петербург“

„Ние имахме искане и декларация за оставката на Пламен Райчев. Казахме, че имаме добър диалог с кмета и след срещата при него се постигнаха две неща. Направихме начин на работа оттук нататък, като се разбрахме на всеки проект, който се изпълнява в града, независимо в кой от районите на града е и дали е по европейските програми или по капиталовата програма на общината, да се правят оперативки с екипите, които ръководят проектите всяка седмица, като на срещите им да присъстват и хора от районите. Аз определих човек, който да присъства на тези оперативки специално за район „Източен“, за да знаем какво се случва и да нямаме информационно затъмнение“, обясни Стоянов.

Пламен Райчев: Приписаха ми всички възможни грехове в Пловдив, оставката ми е в джоба

Според кмета на „Източен“ след искането на оставката на Райчев са били форсирани ремонтите.

Зико за ремонта на „Санкт Петербург“: Няма как да има ремонти и да няма задръствания!

„Другото, което постигнахме бе, че се форсира изпълнението на ремонтите, за което аз не съжалявам, че сме постъпили по този начин.  Дано да продължи така. Надявам се да има вече по-добра комуникация между нас“, каза още той.

Кметът допълни, че все още има задръствания по улиците „Коста Паница“, „Георги Странски“ и „Радко Димитриев“, тъй като се работи по тях. Вижте повече във видеото:

Иван Стоянов припомни, че продължава и изграждането и разширяването на новия парк „Каменица“. Той е на обща стойност от 350 хил. лв, плюс още 120 хил. лв. за детската площадка. Изграден е паркинг за около 30 автомобила на ул. „Зефир“, асфалтира се и 1 200 метов участък от бул. „Източен“, каза още Стоянов.

Подобни статии

Top