Иван Тотев: До март искам да видя кранове на „Колежа“, иначе лошо…

Кметът на Пловдив с опасения, че крайният срок за завършването на стадион „Христо Ботев“ няма да бъде спазен

Кметът на Пловдив Иван Тотев изрази притеснения от забавения старт за строеж на стадион „Христо Ботев“. Градоначалникът, който подкрепя „жълто-черните“, очаква до месец март да види кран на стадиона. Според Тотев това ще го убеди, че стадионът ще бъде построен.

„Ако не видя кран на терен до края на март, ще смятам, че стадионът няма да бъде достроен в законовия срок. Вече има забавяне от близо година. И който управлява Пловдив след изтичането на удължения срок за инвестиции през март 2020 г., ще трябва да вземе тежки решения. Но това ще бъде в следващия мандат“, каза Тотев пред „Пловдив прес“.

В края на октомври новият собственик на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов обеща, че стадионът ще бъде изграден преди средата на 2020 г. Бизнесменът придоби 60% от капитала на футболния клуб през август.

„Надявам се и ще положа всички усилия до март месец 2020 г. да имаме нов стадион, на който Ботев да играе. Мисля, че всички от това се вълнуват. През определено време ще внасяме пълна яснота и ще има повече информация“, обяви Самуилов.

Стадионът бе съборен изцяло и започна да се строи нов при управлението на Цветан Василев. След фалита на КТБ обаче проектът беше замразен. През месец март футболният клуб поиска удължаване на срока за концесията на стадиона. В началото на май на редовно заседание с 43 гласа „за“ концесията беше удължена с 18 месеца.

Подобни статии

Top