Иван Тотев и Борислав Инчев отговарят на въпроси на коматевци

Жителите на пловдивския квартал Коматево

се срещат днес с кметовете на Пловдив – Иван Тотев и район „Южен“ – Борислав Инчев. Дългочаканото събитие ще се състои от 18,30 часа в читалището в Коматево.

Припомняме, че от сдружение „Коматевци за Коматево“ подготвиха и изпратиха писмо с 13 въпроса, свързани с най-належащите проблеми в квартала. Днес хората се надяват да получат отговори от двамата кметове.

Най-належащият въпрос според коматевци е:  „Ще бъде ли спазен срокът, който е обещан за приключване на ремонта на Коматевско шосе“ – 26.10.2017 г.?“

Коматевци настояват

за повдигнати пешеходни пътеки по Коматевско шосе и ул. „Захаридово“, тъй като колите преминават оттам с висока скорост. Те се оплакват и от липсата на съответните пътни знаци.

Болен въпрос са и пробитите казани за смет, както и недостатъчните детски площадки и съоръжения.

Сред исканията им са също да бъде направен нов гробищен парк или да се разшири сегашния, както и да бъде осигурен снегорин за почистване на уличната мрежа в квартала през зимата.

Освен това хората молят за реорганизация на движението на светофарите на кръстовището на ул. „Димитър Талев“ и околовръстното, тъй като се образували огромни задръствания.

Настояват и за изграждане на кучешка площадка и спортен терен, който да се ползва от коматевци.

Очаквайте подробности от срещата!

Снимка: архив 

Подобни статии

Top