Иван Тотев лично номинирал Бойко Борисов за водач на листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият кмет също очаква номинация

Засега няма официално потвърждение за водещата позиция на Бойко Борисов като водач на листата в Пловдив, докато това не бъде утвърдено от висшия партиен орган. Това заяви в ефира Радио Пловдив градският лидер на ГЕРБ  и бивш кмет Иван Тотев. Това, което мога да кажа, че той е моята номинация, но това е лично решение. Очаква се около 20 февруари Изпълнителната комисия на партията да излезе с окончателните резултати, допълни той.

Отново ще има гражданска квота, както на предишните избори, чийто представител в моменат е Спас Гърневски. Конкретна коалиционна квота не е структурирана, но няма проблеми коалиционен партньор да бъде включен в общата листа.

Няма определено съотношение между гражданска и политическа квота в пловдивската листа. Това ще зависи от процента на съответните квотите в номинациите. Те се правят от членове, които имат пълноправно членство в ГЕРБ. Важен е процентът на предложените хора, тъй като по решение на Изпълнителната комисия това са имена с опит, авторитет и знания и могат да помогнат за провеждането на политиките на партията, заяви бившият градоначалник.

Иван Тотев очаква да получи номинация за влизане в листата на Пловдив, но какво предстои след това, ще стане ясно след среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и след решение на Изпълнителната комисия на партията. На местно ниво номинираните кандидати се подреждат по азбучен ред. Сред тях се очаква да присъстват имената и на личности, които не са непременно партийни членове, каза още Иван Тотев.

Градският лидер на ГЕРБ в Пловдив определи изминалата година като успешна и ползотворна за партията.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top