Иван Тотев поздрави пловдивчани за Националния празник

Кметът на Пловдив Иван Тотев поздрави своите съграждани по повод Националния празник на България:

Уважаеми госпожи и господа,

скъпи съграждани,

От името на Община Пловдив и лично от свое име бих желал да Ви поздравя с Националния празник на Република България и 140-та годишнина от Освобождението ни от османско иго.

На този празничен ден, когато горди ще развеем българския трибагреник, нека не забравяме, че нашата свободата не е подарена, а извоювана благодарение на поколения българи, революционери, просветители и будители, на хиляди знайни и незнайни герои.

Трети март 1878 година отбелязва новото възкресение на българския народ, който в продължение на пет века е лишен от държавност и собствен път на развитие. На тази паметна дата България отново се завръща на картата на Европа.

Днес отново се прекланяме с признателност пред хилядите български жертви,  паднали в борбата за национална независимост, отдаваме почит към всички руски, румънски, финландски, полски, украински, сръбски, черногорски, естонски, литовски, латвийски и други воини.

Ние, съвременните пловдивчани, помним и се гордеем със своята история, с богатото си културно-историческо наследство. Наш дълг е да съхраним този дух и порив за свобода, за да го предадем на бъдещите поколения. Нека пазим своята духовност, култура и традиции, да защитаваме с достойнство европейската си принадлежност и ЗАЕДНО уверено да градим един модерен и достоен Пловдив в интерес на неговите граждани!

Честит Национален празник!

инж. Иван Тотев

кмет на Пловдив                                                                   

03.03.2018 г.

Подобни статии

Top