Ивана, Орхан Мурад и Меди се включват в кампанията в подкрепа на 2-годишната Бояна - DC news

Ивана, Орхан Мурад и Меди се включват в кампанията в подкрепа на 2-годишната Бояна

Поп фолк звезди пеят „Заедно за Бояна“ в Пловдив

Поп фолк звезди ще пеят утре в Пловдив на благотворителна вечер под надслов „Заедно за Бояна“. Кралицата на поп фолка Ивана, фолк легендата Орхан Мурад, най-работещата и атракивна звезда на родния поп фолк в момента Меди, Злати, Максим, звестният млад гръцки изпълнител Аристос Константину с бенда си и оркестър „Експрес бенд“ ще зарадват публиката в една звездна вечер, посветена на 2-годишното момиченце от Пловдив, зад каузата на което се обедини цяла България.

Бояна Ивова Пачова, дълго чакано и много обичано дете, е само на две години. Преди броени дни родителите на малката Бояна чуват страшната диaгноза за детето си Болест на Краб (сфинголипидоза), известна и като глобоидноклетъчна левкодистрофия или галактозилцеремидна липидоза – това представлява рядко и често фатално метаболитно заболяване. Единствената надежда за живот на Бояна е трансплантация на стволови клетки с десет дневна трансплантация (Алогенна трансплантацията), която ще забави прогресирането на болестта, а на по-късен етап – генна терапия. Необходимата сума за лечението на Бояна е 200 хиляди евро.

„Вярваме, че ако се обединим, можем да помогнем на Бояна!“, казват организаторите на благотворителната инициатива.

Благотворителната вечер, по време на която едни от най-известните поп фолк изпълнители ще пеят и свирят в името на това – Бояна да оздравее, ще се състои в бирарари „Даикс“ утре – 18 май. Началото е в 21:00 ч.

Можете да подкрепите Бояна и на дарителска сметка:

Банка ДСК

IBAN BG29STSA93000020571522

BIC:BIG: STSABGSF

Титуляр Пламена Иванова Чонкова (Майка на Бояна)

Paypal: PLAMENA.PACHOVA@GMAIL.COM

Подобни статии

Top