Ивайло Гоцев: Боят на Пулев с Уайт може да е в Чикаго

Българинът е един от собствениците на агенцията “Epic Sports and Entertainment”, която купи правата на мача

Единият от собствениците на агенцията “Epic Sports and Entertainment” Ивайло Гоцев разкри каква е основната причина за участието на компанията в търга за двубоя между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт.

Агенцията изненадващо спечели наддаването, след като предложи малко над 1,5 млн. долара за организацията на боя, побеждавайки промоутърите на двамата боксьори – Кале Зауерланд и Еди Хърн. Гоцев призна, както предварително се очакваше, че компанията подкрепя Кобрата в двубоя и една от главните причини за участието в търга е било желанието двубоят да не се проведе в Англия, където Уайт би бил пред собствена публика.

За момента няма яснота къде точно ще бъде мачът, но се говори, че има голяма вероятност той да се проведе в Чикаго. Скоро двете страни трябва да подпишат договор за организацията на двубоя, като той трябва да се осъществи не по-късно от 90 дни след полагането на подписите.

Ивайло Гоцев е от 30 години в този бизнес и е известен на феновете на бокса като мениджър на Василий Жиров, Сам Питър, Сергей Лякович и Джеймс Тони.

„Много сме развълнувани, че взехме мача на двама Топ 10 боксьори. Кубрат Пулев е мой сънародник, аз го подкрепям и искам да го видя да се бие пред екзалтирана публика – в никакъв случай в Англия“, заяви Ивайло Гоцев пред специализираното издание boxingscene.com.

Подобни статии

Top