Ивайло Гоцев: Кубрат е готов да помага и на други спортисти

Импресариото на Кобрата вече работи с Боб Аръм за мач с Анди Руис за световната титла на IBF

Импресариото Ивайло Гоцев, който се грижи за интересите на българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев, е категоричен, че той вече си е взел поука от казуса с репортерката Джени Суши. Кобрата я целуна по устните през март след мача с Богдан Дину и заради това в последните четири месеца нямаше право да се състезава на територията на Калифорния, от там и САЩ.

Пулев мина сериозен курс в Щатите за превенция на насилието над жени на работното им място и според мениджъра, вече е готов да помага и на други спортисти да не изпадат в такова положение. Гоцев говори след изслушването на клиента му пред Атлетическата комисия на щата Калифорния, която възстанови правата му и той вече ще може да се босксира отново отвъд Океана.

„Изслушването мина добре, Кубрат изпълни всички предписания и дори ги надмина. Най-важното обаче е, че иска да направи още, като помогне и на другите да не допускат неговата грешка. Всеки си има мнение по този случай, но Кубрат си научи урока и желанието му е да покаже и на другите спортисти как да се държат в подобна ситуация“, заяви Гоцев.

Сега, след като професионалният път пред него е чист, Пулев вече очаква името на новия си опонент на ринга. Импресариото разкри, че вече се сондира възможността да се срещне с Анди Руис за световната титла във версия IBF.

„Кубрат не е спирал подготовка в последните месеци. Сега трябва да искаме възможност да се бори за пояса на Анди Руис. Вече имахме насрочена среща с Боб Аръм, за да обсъдим следващия съперник на Пулев“, заяви Гоцев.

Източник: Gong.bg

Подобни статии

Top