Ивайло Гоцев: Мачът на Кобрата с Джошуа може да е пред 200 души!

Толкова са двата щаба и телевизионните екипи, зрителският интерес ще бъде уникален, това може да стане в края на юли

Екипът на българския професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев не спира да работи за мача за световната титла на IBF срещу първенеца на планетата Антъни Джошуа. Както е известно насроченият за 20 юни двубой на „Тотнъм Стейдиъм“ в Лондон бе отложен заради пандемията от корона вирус. Това значително утежни плановете на двата щаба, а неизвестността за бъдещето внесе допълнително объркване на ситуацията.

Агентът на на Кобрата Ивайло Гоцев сподели пред „Марица“, че края на юли би било много удачно време мачът с Джошуа да се състои.

„Всички ние преживяваме трагедията, която е обхванала целия свят. Спазваме правилата, помагаме с каквото можем на пострадалите. Животът по света обаче не бива да спира. Той си върви. Спортът е част от живота на хората. Боксът в частност дава емоции на хората. В много по-трудни времена за човечеството спортният живот не е спирал. Ще ви дам за пример Голямата депресия в САЩ, двете световни войни през миналия век.

Скоро се очаква дори пикът на заразяване и смъртност в Ню Йорк да премине.

Ние трябва да сме готови за момента, когато пандемията ще отмине. Но дори да не е преминала напълно, мачът на Кобрата с Джошуа може да се състои.

Тези дни имах дълъг и емоционален разговор с агента на Джошуа – Еди Хърн и дискутирахме различни възможности.

Вече е напълно достъпен 15-минутният тест за COVID, а съвсем скоро се очаква и по-надежден. Не е реално да се тестват 70 хиляди души, които биха дошли на стадиона за двубой между Кобрата и AJ. Напълно реално е обаче това да стане с 200 души, колкото са необходими за провеждане на двубоя – двата щаба плюс телевизионните екипи.

Мач без публика към момента изглежда нещо напълно допустимо спрямо ситуацията в света. И съм сигурен, че ще привлече значителен зрителски интерес. Ние можем да дадем на хората по света едно страхотно шоу, от което те се нуждаят в тези толкова трудни времена. Според мен, краят на юли е удачен момент за нашия мач“, сподели пред „Марица“ Ивайло Гоцев.

Подобни статии

Top