Ивайло, който прегази 78-годишна баба в „Тракия“, остава в ареста още три дни

Данъчен №1 в Пловдив прикрил сина си от полицията?

20-годишният Ивайло Найденов остава още за три дни в ареста. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. С прокурорско постановление на наблюдаващия прокурор мярката на сина на данъчен №1 в Пловдив Венелин Найденов е удължена за 72 часа.

Очаква се в понеделник държавното обвинение да внесе искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ за младежа в Окръжния съд.

Според разследващи синът на началника на ТД на НАП в Пловдив  има книжка от май 2017 година. През декември същата година за първи път свидетелстото му за управление на автомобил е било отнето заради превишена скорост.

Припомняме, че Найденов-младши бе арестуван вчера, след като се разбра, че именно той е прегазил 78-годишна жена в пловдивския квартал „Тракия“. Бабата пресичала улицата, когато била блъсната от „Мерцедеса“ на младежа, който след това избягал от местопрестъплението. Впоследствие жената почина в болницата.

Арестуваха сина на данъчен №1 в Пловдив! Той прегазил възрастната жена в „Тракия“

Според БЛИЦ вечерта, когато е блъснал 78-годишната жена и е избягал, Ивайло се е покрил, а баща му – Венелин Найденов, се опитал да го прикрие. Той заявил, че няма такова нещо и, че не синът му е извършителят.  Малко след това Ивайло е направил пълни самопризнания.

Въпреки краткия му стаж зад волана младият баровец е с 18 нарушения на пътя. Последното от тях е от преди 2 месеца заради това, че не е дал предимство на две пешеходки на зебра.  Първият път книжката му е била отнета заради шофиране с бясна скорост.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top