Ивайло Петков пази пълно мълчние относно сделката за Ботев (Пловдив)

Засега няма нищо, стоя си вкъщи и почивам, лаконичен бе бившият спортен директор на Дунав и Левски

Бившият спортен директор на Дунав и Левски Ивайло Петков, който е човекът на руския милиардер Антон Зингаревич у нас, запази пълно мълчание около сделката за Ботев (Пловдив).

„Не мога да коментирам темата. Абсолютно нищо не мога да кажа на този етап. Засега няма нищо. Стоя си вкъщи и почивам“, бе лаконичният коментар на Петков пред „Тема Спорт“.

Според запознати той е човекът, осъществил контакта между Зингаревич и „канарчетата“. Именно Петков ще е един от силните хора в новата управа на клуба. На 6 януари Сдружение ПФК Ботев има свое събрание, а два дни по-късно е Общото събрание на клуба, на което трябва да се официализира влизането на Зингаревич. Той трябва да вземе 60% от акциите, които в момента са в Сдружението, което към днешна дата е мажоритарният собственик на клуба.

Около коледните празници станаха ясни исканията, при които руският бизнесмен би поел Ботев. Тогава за момент преговорите спряха и временно Зингаревич се бе отказал. После всичко бе възобновено, а той и сдружението излязоха с обща декларация за конфиденциалност и че докато няма нищо черно на бяло, коментари няма да се правят.

Подобни статии

Top