Ивелин Попов: Мачът с Чехия е последния ми за България (ВИДЕО)

Вече се класирахме за баражите за европейското, време е да дам път на младите

Капитанът на националния отбор на България по футбол Ивелин Попов обяви, че утре ще изиграе последния си мач за националния отбор на България в европейската квалификация срещу Чехия в София.

„Днес заявявам, че утре за последен път ще играя за националния отбор. На 32 години съм, надявам се утре да запиша 90-и мач. 12 години бил ли съм здрав, съм бил в националния отбор. След като стана ясно, че се класираме за баражите за Европейско първенство, искам да предам щафетата на младите, те са отидат да играят там. Време е за смяна на поколенията. Моят път съм го извървял. Всичко съм постигнал с много труд и много работа“, заяви Попов.

„Бил съм капитан при осем треньора. Винаги съм бил избиран или от старши треньора, или от футболистите. Никой не може да ми подсказва на мен дали да спирам, или не. Така съм го почувствал. Пътят ми е бил трънлив, извървял съм го, за нищо не съжалявам. Имало е много победи над именити, големи отбори, но е имало и много загуби. Тежи от тях, но винаги съм намирал сили да се изправя и да продължа напред.

Така го чувствам. Ще се концентрирам върху клубния ми отбор и ще съм най-големия фен на националния отбор. Обмислях го след Англия, но изчаквах да минат мачовете и отборът да е класиран за бараж, за да го обявя“, каза още той.

Селекционерът Георги Дерменджиев заяви, че ще проведе още един разговор с Попов и ще се опита да промени решението му поне за участие в баражите за Евро 2020 през пролетта.

„Ще имам допълнителен разговор с него, така че може да станат и 92 мача. Ситуацията е изключително трудна. Той днес ми съобщи това. Лично аз много държа на неговото присъствие. Той е лидер и мъжко момче и мислех, че ще мога да му повлияя, но явно той много твърдо го е решил и щом официално го обяви, мисля, че ще удържи на думата си. Все пак ще разговарям с него, на шансовете клонят към нула“, каза Дерменджиев.

„Не могат да станат 92. Няма да преспя и да променя решението си“, категоричен беше Попов.

Подобни статии

Top