Ивет Лалова четвърта в Диамантената лига в Стокхолм (ВИДЕО)

Българката бе изпреварена на 200 м само от най-добрите в света при студ и дъжд, Мирела Демирева е пета в скока на височина

Ивет Лалова-Колио завърши четвърта в спринта на 200 метра на Диамантената лига в Стокхолм. Българката финишира за 22.99 секунди (+1.3 м/сек) при изключително тежки метеорологични условия.

Преди нея завършиха единствено европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Великобритания) с най-добър резултат в света за сезона от 22.18 секунди, олимпийската златна медалистка от Рио де Жанейро Илейн Томпсън (Ямайка) с 22.66 сек и световната шампионка и европейска рекордьорка Дафне Схипърс (Холандия) с 22.78 сек.

“Беше въпрос на оцеляване при тези условия – студ и дъжд. Нямаше как да направя по-добро бягане. Щастлива съм, отново съм част от световния елит. Мисля, че беше добро бягане. За спринта трябва топло време, мускулите трябва да са топли, беше 7-8 градуса и не спираше да вали на загрявката. Поздравления за Дина за този резултат при тези условия. Сега трябва да си почина, да презаредя батериите и да продължа напред. Искам да бягам в още състезания с най-добрите жени в света“, заяви Ивет.

В скока на височина Мирела Демирева раздели петото място със 183 сантиметра. Първа със 192 е рускинята Мария Лисицкене.

Подобни статии

Top