Ивет Лалова и Мирела Демирева сребърни на турнира в Хенгело

Спринтьорката бе изпреварена единствено от Дафне Схипърс, скачачката отново отстъпи само на Мария Ласицкене

Българската спринтьорка Ивет Лалова остана на 2-о място в дистанцията на 200 метра на турнира по лека атлетика в Хенгело (Холандия). Нейното постижение беше 22.79 секунди, а пред нея се нареди единствено Дафне Схипърс, която спечели пред родна публика с 22.44 секунди. Трета финишира американката Кира Джеферсън с 22.81 секунди.

Преди четири дни Лалова завърши на 2-о място и на старта от Диамантената лига в Рим, когато даде най-доброто си време за сезона- 22.64 секунди. Лалова, която е сребърна медалистка на 100 и 200 м от последния еврошампионат в Амстердам, демонстрира отлична форма и донесе второто отличие от турнира за нашата страна.

В скока на височина също с второ място се поздрави Мирела Демирева. Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио постигна резултат от 194 сантиметра. Това е нейно изравнено най-добро постижение през сезона, след като в началото на май скочи същата височина в Шанхай (Китай).

На върха се нареди рускинята Мария Ласицкене, която се състезава обаче под неутрален флаг. Нейният резултат е 202 сантиметра, който е най-добър към момента за сезона. Тя го постигна от втори опит и за втори път триумфира на това състезание. Ласицкене също така може да се похвали, че е постигнала 41-а победа в турнирите, а нейното най-добро постижение е 206 сантиметра.

На 3-о място остана шведката Ерика Кинси, която също даде постижение от 194 сантиметра, но отстъпи на Мирела по брой на успешните опити.

Подобни статии

Top