Ивет Лалова се размина с мечтата си, но участва на пета Олимпиада

Българката не успя да прескочи сериите на 200 м въпреки личния си резултат за сезона от 23.39, Инна Ефтимова също отпадна

Звездата на родната лека атлетика Ивет Лалова-Колио не успя да сбъдне голямата си олимпийска мечта. Българската спринтьорка отпадна в сериите на 200 метра в Токио. Малко преди това и Инна Ефтимова не успя да постигне достатъчно добър резултат, който да я изпрати в следващия етап.

Ивет Лалова записа лично постижение за сезона от 23.39 секунди, но това не беше достатъчно за полуфиналите. Въпреки това, с участието си днес, тя се превърна в първата българска атлетка, която участва пет пъти на Олимпийски игри.

Лалова финишира на 5-о място в серията, а по регламент се класират първите три спринтьорки, както и трите най-добри губещи времена.

Ивет Лалова има личен рекорд в дисциплината от 22.32 секунди. Националката ни пропусна старта на 100 метра, въпреки че имаше квота за Игрите, за да може да се съсредоточи на 200 метра.

Ивет Лалова тренира на пълни обороти за Олимпиадата само в рамките на последния месец, след като се наложи преди това да лекува разтежение.

Другата ни представителка Инна Ефтимова също не успя да намери място в следващия етап на надпреварата. Тя остана на 1 стотна от своето най-добро постижение за сезона, след като завърши серията с 23.42 секунди. Инна Ефтимова има личен рекорд на 200 метра от 22.94 секунди.

„Развълнувах се и се разплаках от щастие. Вчера се смях на моята колежка Инна, че минаваше през всички емоции в едно интервю, а днес и аз се чувствам така. Може би е последното състезание, нищо не е обещано, нищо не е завинаги, ето едно доказателство, че човек трябва да се радва на всяко свое участие“, сподели Ивет Лалова.

Спринтьорката ни приключва своя дълъг олимпийски път, който обхваща 17 години – от 2004 година до днес.

„Една близка до мен жена, американка, която бори рака в момента, каза, че атлетите на тези Игри не са атлети, а суператлети. Пътят на всички атлети не беше лесен до тук, успях да направя този рекорд, който беше мъничка мотивация за мен през това време“, каза още родната националка.

Подобни статии

Top