Иво Лудия отново зад решетките за постоянно, обвинен е в отвличане

Докараха Даскалов в съда, за да му наложат поредната мярка за неотклонение

Пловдивският окръжен съд остави в ареста за постоянно Иво Даскалов с прякор Лудия днес, съобщиха от Съдебната палата. Мярката за неотклонение на Даскалов бе гледана при пълна секретност, а прокуратурата продължава да мълчи по случая.

Според прессъобщението, изпратено от Съдебната палата, Лудия е обвинен в отвличане, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост,  деянието е извършено от четири лица, между които и лица от състава на Министерството на вътрешните работи. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Най-вероятно става дума за Фарук Манаф, който според обвинението е отвлечен и изтезаван от бившия полицай Атанас Качаков, както и цивилните Симеон Иванов и Даниел Димитров. Според прокуратурата Манаф бил отведен на стадиона и изтезаван от ченгето и двамата цивилни. И досега обаче от прокуратурата няма официална информация за участието на Даскалов.

Съдът днес прецени, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Даскалов е съпричастен с престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, няма опасност обвиняемият той да се укрие, но съществува опасност да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на  1 юли 2021 г.  от 10.00 часа.

Подобни статии

Top