Избират между три номинации почетен гражданин на Асеновград

Секссимволът на 80-те Иван Иванов – сред номинираните

Три предложения за подадени в деловодството на Общинския съвет в Асеновград за предстоящия избор  на носител  на престижното звание „Почетен гражданин”. След таен вот и без дебати 33-мата в местния парламент ще определят кой ще бъде удостоен с приза. Това ще стане днес по време  на редовната сесия.

Като поетеса, педагог и артист Сдружението на творците номинира  Мариана Дафчева. Подкрепят я НЧ „Родолюбие” , на което тя е председател,  Синдикатът на българските учители, Ново Арт общество и 258 граждани.

„Всичко е любов“ е филмът, който превръща Иван Иванов в секс символ на българското кино. Освен Радо от „Всичко е любов“, той играе и Асен в „Лавина“ , Вас/Христо в „Комбина“  и Траян в „Мярка за неотклонение“. Любимият на поколения българи актьор е родом от Асеновград и също е предложен за престижната награда.

Писателят Петър Динчев е третият номиниран за званието. Роден  в с. Патриарх Евтимово,  отраснал  в Асеновград, където е учил от първи до 11 клас. Автор на книгите  „Няма греховна любов“, „Диво чувство“, „Къде го чукаш,къде се пука“, „Малка вселена, „Когато душата ти плаче“ и още множество творби. Носител на високи отличия като ордените „Кирил и Методий“ и „1300 години България“. Негови творби са излизали в Австрия, Беларус, Молдова, Русия и други страни.

За първи път свободно гражданско гласуване за избор на почетен гражданин беше обявено и в социалната мрежа. Според анкетата отличието тази година трябва да получи актьорът Иван Иванов, който е спечелил повече от половината от гласовете на асеновградчани.

Подобни статии

Top