Избират най-добите пловдивчани сред 600 номинирани

В рамките на инициативата „Пловдив – град на доброто“

Стотици са номинациите за добри хора, постъпили в кампанията „Пловдив – град на доброто“, съобщиха от Община Пловдив. В продължение на две седмици пловдивчани номинираха посланици на доброто в града под тепетата. В общинската инициатива се включиха и видни пловдивски личности, влезли в ролята на жури. Именно на тях се пада нелеката задача да отличат добрите хора на Пловдив в четирите категории на конкурса – образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.

А номинациите са общо 600. Наградените ще получат специален плакет и грамота с подпис от кмета Здравко Димитров, под чийто патронаж е кампанията. Това ще се случи по време на официалната церемония по награждаване, която ще се състои на 27 юни от 10,00 часа в Цар Симеоновата градина до Виенския павилион.

Председателят на Асоциация НАЕ и инициатор на конкурса с деветгодишна история “Най-добър човек” Йорданка Петкова, сподели по време на дългата дискусия на журито трудността, пред която са били изправени при отличаване на добрите хора. Ето какво написа тя в социалните медии:

Изобщо не е лесно да вкараш добрината в рамка. Опитваш се да анализираш, да рамкираш и да оцениш. Истината е, че доброто е най-ценното безценно нещо на света. То е храна и вода, тишина и звук, енергия и покой. Искаме за себе си най-добрия мъж или най-добрата жена.Искаме децата ни да са най- добрите. Растем щастливи с най- добрите родители. Молим се за добра съдба и живот. Търсим най-добрите приятели. И е грехота да не оценяваме и да не забелязваме добрините, които си даряваме ежедневно. Човек с човека живее. Днес никак не ни беше лесно. От нас толкова, другото от Бога!

Подобни статии

Top