Избират нов президент на БФС на 25 юни

Изпълкомът на футболната ни централи реши Извънредното общо събрание да се проведе в НДК

Българският футболен съюз ще избира нов президент и ръководство на 25 юни 2021 година. Извънредното общо събрание трябва да се проведе в сградата на Националния дворец на културата, стига епидемичната обстановка да позволява това. Това решение взе Изпълнителното бюро на БФС, като то ще бъде гласувано на следващото заседание на Изпълнителния комитет.

Ето и решенията, взети на днешното заседание на Изпълнителното бюро на БФС:

„На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС обсъди постъпилото в съюза писмо номер 62-00-4/29.01.2021 г. от главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и Заповед номер РД-01-52/26.01.2021 г., с която забраната за провеждане в присъствена среда на конгресно-конферентни мероприятия се удължава до 30.04.2021 г.

В съответствие с цитираните документи, Бюрото прие следните решения:

Предлага за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет, Извънредното общо събрание на БФС да се проведе на 25.06.2021 г., петък, в Националния дворец на културата, при задължителното условие, че Министерството на здравеопазването промени ограничителните противоепидемични мерки и отпадне забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма.

Предложената дата е съобразена с настоящия срок на извънредната обстановка на територията на Република България, както и с необходимото технологично време за организация на конгрес, излъчване на делегати и кандидати и провеждане на предизборни кампании.

Предлага се Извънредният конгрес да се проведе при дневния ред, приет за отложения поради епидемиологичната обстановка такъв на 11.12.2020 г.

Изпълнителното бюро на БФС също така одобри антидопинговите правила във връзка с обнародваната на 22.01.2021 г. Наредба за антидопинговата дейност.“

Подобни статии

Top