Избор на нов ректор на МУ-Пловдив, общото събрание при закрити врати

Четирима професори са се кандидатирали за поста

Кой ще бъде новият ректор на Медицинския университет в Пловдив, ще стане ясно днес. В 10.00 ч. започва общото събрание на университета. То ще се проведе  в Аула магна на Факултета по дентална медицина.

Четирима кандидати са подали документи и мандатна програма за участие в конкурса за ректор на Медицинския университет в Пловдив до крайния срок – 4 септември. Това са сегашният зам.-ректор проф. д-р Мариана Мурджева, директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. д-р Карен Джамбазов, проф. д-р Илия Баташки и  деканът на Медицинския факултет проф. д-р Николай Бояджиев. И четиримата имат сериозен управленски опит и са известни в медицинските среди и сред обществеността.

Настоящ и бивш шеф на големи болници в Пловдив – кандидати за ректор на Медицинския университет

Общото събрание ще се проведе при затворени врати, съобщиха за DCNEWS от университета. Такова било желанието на кандидатите. Медии и външни лица няма да бъдат допускани дори по време на отчета на дейността на досегашното ръководство.

Отчетът ще бъде представен от сегашния ректор проф. д-р Стефан Костянев, преди да започне процедурата по избора на ректор.

Подобни статии

Top