Избраха публично съдията по делото за варненските акции на Панаира - DC news

Избраха публично съдията по делото за варненските акции на Панаира

Това стана по искане на ДБ Пловдив

Съдията, който ще гледа делото за варненските акции на Панаира беше избран публично днес в Пловдвиския окръжен съд. Това стана по изрично настояване на Демократична България – Пловдив.

„Както вече предупредихме, Георги Гергов обжалва отказа на Търговския регистър да впише варненските акции на Панаира в контролираното от него дружество „Пълдин Туринвест“. Заради огромния обществен интерес по казуса и значимостта на съдбата на Международния панаир, внесохме днес сутринта искане в Окръжния съд в града на тепетата за публично разпределение на делото“, съобщиха общинските съветници от ДБ.

След като молбата им беше удовлетворена, днес в 14 часа, на принципа на случайното разпределение, съдия Миглена Площакова – ръководител на Търговско отделение в съда, в присъствието на медии и граждани, извърши процедурата и за съдия беше избран Симеон Захариев. Делото ще се гледа по общия ред.

“Публичността и прозрачността на действията по въпрос с толкова висок обществен интерес е изключително необходима и ще способства за повишаване доверието и в съдебната система”, коментира след процедурата председателят на групата съветници от ДБ – Пловдив адвокат Веселина Александрова.

Подобни статии

Top