Избраха Томислав Дончев и Даниел Митов за зам.-председатели на ГЕРБ

Иван Тотев влиза в Изпълнителната комисия

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам.-председатели на ГЕРБ. Те заемат местата на столичния кмет Йорданка Фандъкова и кмета на Бургас Димитър Николов. Това бе гласувано на Националното събрание на партията, което се провежда онлайн. Мотивите за освобождаването им като зам.-председатели на ГЕРБ е да имат повече време за градовете си и да помагат на партията. Това обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Те остават от най-уважаваните, не е свалено доверието от тях. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква да присъстваш на събрания, да слушаш хората, а това е време, а като кмет близо пет години знам какво е да имаш и партийни ангажименти“, подчерта Борисов.

„Предстоят 2 тежки месеца. Много пари са изправени срещу нас – парите на олигархията”, заяви Борисов. „Направих недопустими грешки”, призна той.

По думите му с избора на Томислав Дончев и Даниел Митов за зам.-председатели, партията ясно заема посока в център-дясно и дава знак към какво се стреми, на кои хора и държави „искаме да приличаме“.

„Политиката е изкуството да живеем заедно и да постигаме успехи; да се балансира между интересите на различни групи. Политиката не е крясъци. Оттук нататък задачата на ГЕРБ е да бъдем по-добри от себе си“, каза Томислав Дончев в изказването си пред делегатите.

„Винаги съм принадлежал на българската десница. Приказките, че няма „ляво” и „дясно”, може да ги забравим. Това го казват хора, които нищо не разбират от политика. Истината е, че в момента, в който трябва да направиш политически избор, правиш стъпка. ГЕРБ и България трябва да има ясна позиция и принципи”, посочи Даниел Митов.

Той коментира вчерашната среща на държавите от формат B9 в Букурещ.  „На нея е участвал Румен Радев. Искам да стане ясно, че българският президент не само е скрил декларацията, а се опитва да играе мошеническа игра на „тука има, тука няма” с геополитическата позиция на страната ни”, заяви още Митов.

Той добави, че президентът Румен Радев е подписал декларация, осъждаща руски действия, саботажи на територията на страни на НАТО, но е скрил това от българските граждани. „Какво започва да се случва в България, накъде тръгваме?“, попита Даниел Митов.

„Нищо странно, двуличието е в основата на тези хора, те се опитват нещо, което не могат – едновременно флирт с Русия, в същото време, когато президентът Байдън говори на тази среща, не можеш да вдигнеш юмрук и да кажеш, че си против“, коментира в отговор Борисов.

На партийния форум бяха приети и промени в устава на партията

На форума Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев бяха освободени като членове на Изпълнителната комисия. Новите членове са Иван Тотев, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов, проф. д-р Костадин Ангелов.

От Контролната комисия бяха освободени Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева, а новите членове са Михаела Крумова, Александър Иванов, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков, Галя Желязкова, Полин Гълъбова.

На партийния форум бяха приети и промени в устава на партията. Така бе увеличена числеността на Изпълнителната комисия – от осем на дванадесет членове. Друга промяна е назначаване на регионални отговорници за по-добра координация между териториалните органи на партията, следваща промяна е възможност заседанията на териториалните органи да се провеждат чрез интернет връзка.

Източник: DarikNews
Снимка: Facebook/ Политическа партия ГЕРБ

Подобни статии

Top