Избягалият от УМБАЛ „Св. Георги“ затворник бил зад решетките за кражба (СНИМКА)

Районната прокуратура наблюдава досъдебното производство за бягството му

Затворникът, който избяга от УМБАЛ „Св. Георги“ вчера, бил в затвора за кражба, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив. Това била шестата му присъда. Магистратите наблюдават разследването за бягството му, уточниха оттам.

Поредно бягство на затворник в Пловдив

До момента е установено, че вчера (11 юли 2018 г.), 59-годишният Младен Младенов, след 8.40 часа, е напуснал болницата, в която е бил настанен за лечение, а не е бил изписан от там. Затворникът е изтърпявал наказание от една година и шест месеца затвор за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“. Поради това той не е бил под постоянна охрана в болницата. Наказанието му е било наложено от Районен съд-Смолян през 2017 г.

В болницата е бил настанен за лечение на 9 юли 2018 г. Според запознати лежал заради онкологично заболяване.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив в момента се провеждат процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирването на Младенов. Досега не се е свързвал със семейството си.

Предвиденото от закона наказание за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс е до три години лишаване от свобода.

Подобни статии

Top