Изчистиха кв. "Изгрев" в Пловдив през уикенда (СНИМКИ) - DC news

Изчистиха кв. „Изгрев“ в Пловдив през уикенда (СНИМКИ)

Акцията бе част от кампанията за почистване на район „Източен“

Мащабна акция за почистване на пловдивския квартал „Изгрев“ се проведе през уикенда.

В съботния ден стотици жители на квартала се отзоваха на апела на кмета на район „Източен“ Иван Стоянов и излязоха да почистят пространствата около домовете си. От 10 ч. до обяд те събраха стотици килограми боклук.

Над  30 служители от районната администрация се включиха в почистването, към тях се присъединиха също общинските съветници Христина Кашилска, Златин Велев, Емил Русинов и заместник-кметът на район „Тракия“- Пенчо Малинов.

Сред най-активните в почистването бяха най-малките. Децата, заедно с родителите си се включиха и събраха окосената трева, метяха, чистеха, а накрая боядисаха и пейките пред входовете на „Преспите“!

Над 90 чувала с отпадъци бяха събрани по време на акцията, съобщи кметът на района Иван Стоянов. Той допълни, че след това от районната администрация са осигурили почерпка, а служителите са останали на сладка раздумка с включилите се в почистването.

„Огромно Благодаря и Браво на всички! Продължаваме и в другите квартали на „Източен“!!!“, допълни районният кмет.

Той припомни, че с акцията в кв. „Изгрев“ стартира кампанията по почистване на кварталите в района. В нея ще бъдат включени също кварталите „Гладно Поле“, „Каменица-2“, „Чайка“ и „Столипиново“.

Вижте още снимки:

Подобни статии

Top