Издават разрешително за пречиствателната станция на Пловдив

Администрацията излиза със становище за поискания от ГЕРБ мораториум за разполагане на преместваеми съоръжения на площада и в Цар-Симеоновата градина“

Следващата седмица предстои да бъде дадено строително разрешение за изграждането на пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) на Пловдив като част от Водния цикъл. Това стана ясно по време на първата оперативка на кмета Здравко Димитров, след сериозната операция на тазобедрената става, която му бе направена наскоро. Броени дни след изписването си от болницата Зико, въпреки че е в болнични, проведе две важни срещи в Общината.

По време на оперативката със заместниците си кметът припомни, че пречиствателната станция е най-големият обект по Водния проект и е на стойност 70 млн. лв. Основната цел, която ще бъде постигната с рехабилитацията на ПСОВ е намаляване на вредни вещества и биогенни елементи във водата.

На срещата със заместниците си, на която беше извършен преглед на строителната програма на общината, беше обсъдена и подготовката за изборите. Секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева докладва как върви подготовката на изборите на 11 юли. Тя съобщи, че на база на преговорите между представители на парламентарно представените партии и коалиции в 45-ото Народно събрание са образувани 459 СИК с общо 4047 членове. Кметът трябва да издаде заповед със списъка на местата, на които партиите ще могат  поставят агитационни материали.

На оперативката стана ясно също, че предстои да бъде изготвено становище на администрацията по предложението, внесено от ГЕРБ, за Забрана за издаване на разрешения за ползване на място общинска собственост в зоната на Централния площад и Цар-Симеоновата градина. То бе внесено в Общинския съвет миналата седмица и ще бъде разгледано на предстоящата в сряда сесия. Целта е да стане ясно дали мораториумът  е законосъобразен и как ще се отрази на дейността на администрацията в  частта за приходите и на сроковете за издаване на разрешителни, ако бъде приет.

След това Зико се срещна и с районните кметове.

Подобни статии

Top