Издигнаха Христо Порточанов за президент на БФС

Септември (Симитли) стои зад кандидатурата на създателя на Нефтохимик и 3 мандата член на Изпълкома

Третодивизионният Септември (Симитли) издига кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС на предстоящия извънреден конгрес, който все още няма ясната дата за провеждането си. Конгресът трябваше да се проведе в началото на юни, но е отложен за неопределено време заради пандемията от коронавирус.

„Това е човекът. Не се нуждае от представяне. Визитката му е достатъчно ясна“, коментираха от ръководството на отбора, който се подготвя за решителен бараж за участие във Втора лига срещу Миньор (Перник).

„Благодаря за доверието на ФК Септември Симитли! Има още време“, коментира пред БТА Порточанов.

Христо Порточанов през 90-те години бе човекът, който създаде футболния Нефтохимик. И той, и отборът бяха фактор в родния футбол. Порточанов беше три мандата член на изпълкома на БФС, а Нефтохимик достигна до 2-о място в класирането и няколко пъти игра в европейските клубни турнири.

През 2000-ата година Порточанов прехвърли Нефтохимик на фирмата „Нафтекс Петрол“, а след това имаше сериозно учаситие във възраждането на Черноморец, който беше изпаднал в Трета лига. По-късно обаче постепенно се отдръпна футбола и се занимава в момента с бизнес.

До този момент има още една кандидатура – на доскорошния президент и спонсор на Марица (Пловдив) Христо Христов.

Подобни статии

Top