Издирват 21-годишният Петър от Карлово, изчезнал на 5 май

Издирват го водолази, има опасения, че е влязъл да се къпе във водопада Сучурум

Полиция, близки и доброволци издирват 21-годишният Петър Лухов от Карлово, съобщи местният сайт ПБ Новинар, позовавайки се на неговия приятел Християн Цветков. Разследващи потвърдиха информацията.

Следите на момчето се губят от 5 май вечерта, когато за последно камерите на ВЕЦ в подбалканския град са го засекли на месността Сучурум.

Около 19.15 часа се вижда как младежът прави снимки. Последната такава е на водопада, нея и други фотоси Петър е изпратил на своя приятелка. Оттогава няма ни вест, ни кост от карловеца.

Историята започва сутринта, когато той е бил над Карлово, в местност, която наричат Кръста. Там се е засякъл със своя позната компания – три момчета и едно момиче, същото, на което вечерта е пращал снимки. Петър пиел бира, бил сам. Младежите го поканили с тях, отивали към хижа „Хубавец“. Петър се присъединил към компанията. На хижата са пили алкохол.

На слизане привечер трите момчета и момичето се прибрали в Карлово, като тръгнали по една пътека, а Петър поел по друга и отишъл на Сучурум. На място са намерили раницата му с лични вещи, както и телефона, с който е правил снимките. По непотвърдена информация момчето е влязло да се къпе в ледените води на водопада.

Вчера майката и бащата на момчето са подали сигнал в полицията. Започнало е издирване, викани са водолази от Пловдив, но те към момента не могат да влязат във водопада, тъй като водите са много бурни и е опасно. Прави се обход на цялото поречие на реката, в издирването участват полиция, доброволци и близки.

Всички се молят момчето да бъде открито живо.

Снимки: Фейсбук

Подобни статии

Top