Издирват шофьорката, прчинила мелето край Труд

Младата жена направила опит да прикрие участието си в инцидента.

Пловдивската полиция издирва шофьорката, причинила мелето край пловдивското село Труд в неделя, съобщиха за DCNEWS от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. При тежкия пътен инцидент с три автомобила, в участъка между Граф Игнатиево и Труд, пострадаха 8 души, сред които 4 деца.

Три коли се сблъскаха край село Труд (СНИМКИ)

След твърденията на пострадали при инцидента, че джипът „Мазда“, причинил катастрофата е бил шофиран от жена, а не от мъжа, който даде положителна проба за наркотици, прокуратурата започна проверка, научи DCNEWS.

Според БЛИЦ, жената, причинила катастрофата е 27-годишната психоложка от пловдивското село Калояново Антония Лукова. След показанията на очевидци, тя е била призована на разпит в полицията, но не се е явила. Агенцията цитира свои източници, според които „Маздата”, която е карала младата психоложка, не е нейна, а на фирма, регистрирана в София, където Лукова работи.

От районната прокуратура в Пловдив пък потвърдиха, че именно жената е истинският виновник за катастрофата между селата Граф Игнатиево и Труд. Показанията на свидетелите и записите от видеокамера са предотвратили опита за подмяна на шофьора, казаха от прокуратурата.

Събраните до момента материали от охранителни камери показват, че катастрофиралият джип е бил управляван от млада жена, а не от мъжа, който се представя за виновник за катастрофата. Той самият е пристигнал на мястото на инцидента с такси.

Трима от пострадалите все още са в болницата след удара на пътя Пловдив-Карлово.

4 възрастни и 4 деца са ранени при катастрофата край Труд

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top