Издирват жертва на грабеж в Бунарджика (СНИМКИ) - DC news

Издирват жертва на грабеж в Бунарджика (СНИМКИ)

Жената била ограбена преди месец, задигнали й златен синджир

Второ РУ търси търси съдействие за установяване самоличността на жена, станала жертва на грабеж на територията на парк Бунарджика през август, съобщиха от полицията.

По случая е задържан 22-годишен младеж, който е откраднал от жената златен синджир, но потърпевшата не е подала сигнал в полицията, уточняват от дирекцията.

Оттам допълват, че в началото на септември във Второ РУ за извършен грабеж са задържани двама младежи на възраст 20 и 22 години от Пловдив. При проведени беседи момчетата признали, че преди около месец са откраднали златен синджир от възрастна жена, която се разхождала в парк Бунарджика. От накита, който оставили в заложна къща получили 425 лв.

В хода на последвалите действия са иззети записите на охранителни камери на „Общинска охрана“, монтирани в парка. От тях става ясно, че престъплението е извършено на 25 август в близост до чешма, на около 20 метра от търговската гимназия, където жена на видима възраст 65-70 години се разхождала със своя по- млада- 30-35 годишна приятелка. Момчетата приближили към двете жени, едното издърпало синджира и заедно побягнали към бул. „Руски“.

До днес потърпевшата не е подала в полицията сигнал за извършения грабеж.

Полицията търси съдействие относно установяване на самоличността на жените. Ако разполагате с данни за двете жени от снимката, можете да сигнализирате на тел.112, 032/ 932002 или в най-близкото районно управление. Анонимността ви ще бъде гарантирана.

Подобни статии

Top