Изгасиха големия пожар в бившите Вторични суровини в Пазарджик, все още се гасят отделни огнища - DC news

Изгасиха големия пожар в бившите Вторични суровини в Пазарджик, все още се гасят отделни огнища

Предстои да се изясни каква е причината за пожара

Пожарът в Пазарджик вече е погасен. Това съобщиха от ОДМВР-Пазарджик. Още снощи той е бил локализиран, а рано тази сутрин, около 7 ч. е почти напълно изгасен, съобщи говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Към момента на място има само няколко пожарни, които с помощта на багер, който разравя купчините отпадъци, гаси локални огнища.

Вижте СНИМКИ от пожара в бившите „Вторични суровини“

Цяла нощ продължиха гасителните действия, съвместно с екипи от Пловдив и Карлово. След като изцяло приключи погасяването на пожара и като се разровят купчините с отпадъци ще се прецени дали ще бъде извършен оглед или друго действие, за да се установи евентуалната причина за пожара, както и да се установят щетите, нанесени от него, уточни Стоянов.

Няма опасност нито за живеещи наблизо, нито за хората, които работят на съседните промишлени площадки.

Припомняме, че пожарът възникна снощи в късния следобед. Първоначално на място бяха изпратени четири противопожарни екипа от РСПБЗН-Пазарджик. Малко по-късно към Пазарджик тръгнаха допълнителни подкрепления от Районните служби в Белово, Пещера и Панагюрище, а впоследствие на помощ са дошли и огнеборци от РДПБЗН-Пловдив, в това число и пожарен автомобил от Карлово.

Голям пожар край Пазарджик, горят бившите „Вторични суровини“

На място бе и ръководството на РДПБЗН-Пазарджик в лицето на комисар Ангел Ангелов до тази сутрин, докато пожарът не бъде изцяло потушен.

Няма пострадали хора. Инспектори от РИОСВ – Пазарджик са извършвали замервания на въздуха в няколко точки, но засега не са известни резултатите. Няма обаче данни да има опасност за здравето на хората.

Гасителните действия продължават и в настоящия момент за погасяване на отделни малки локални огнища.

Подобни статии

Top