Изгоря голяма животновъдна ферма край Велинград

пожар

Изясняват се щетите и причините за пожара

Голяма животновъдна ферма горя край Велинград, потвърди за DCNEWS говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Пожарът пламнал тази нощ малко след 1.00 ч. и до сутринта пожарникарите са успели да локализират пожара, но през деня са потушавали локални огнища, уточни той. На място са работили два противопожарни автомобила с дежурната смяна огнеборци от РСПБЗН-Велинград и екип на полицейското управление. Малко по-късно в гасенето се включили и двама доброволци от местното доброволно формирование с водоноска.

По първоначални данни фермата е била голяма, а в нея се отглеждали крави, телета, овце, кози и други селскостопански животни.

На склад в сеновала имало също над 3000 бали сено, фураж и др.

На сутринта на мястото е извършен оглед от дежурна група на РУ-Велинград. Огънят е изпепелил стопанска сграда за отглеждане на животни с площ около 300 кв.м., 82 овце и кози, 23 крави и телета. Изгорели са и близо 3000 бали с люцерна и около 3 тона фураж. Пожарът е унищожил и три доилни агрегата.

Причините довели до възникването на инцидента са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на полицейското управление в курорта.

Подобни статии

Top