Изграждат 160- метрова алея за кучета в парка на „цветните“ в Асеновград

За реализацията на проекта тепърва ще се търси финансиране.

Алея за разходка на домашни любимци ще бъде изградена като част от мащабен проект за благоустрояването на централния парк в Асеновград. Тя ще е с дължина 160 метра и ще се намира покрай коритото на река Чая в града.

Реконструкцията предвижда напълно да бъде преобразена  зелената зона,  разположена между двата моста в центъра на града- „Пешеходният мост“  и „Асеновец“. 

Идеята е на учениците и ръководството на ПГ „Цар Иван Асен II“. Преди година те подписаха договор за сътрудничество с кмета на община Асеновград Емил Караиванов. Споразумението между градоначалника и учениците изисква от децата поддържане на малкия парк до пешеходния мост. Оттогава той е известен като парка на „цветните”, както всички асеновградчани наричат училището.

Младежи връщат красотата на градския парк в Асеновград (СНИМКИ)

Според проекта на мястото, което асеновградчани познават като Дълбоката градинка, трябва да бъде построена сцена на открито, еко библиотека и  дървени скулптури, а фонтанът възстановен.

Настилката на алеите ще бъде подменена с нова. Ще бъде поставена електроинсталация, която ще функционира задължително с възобновяеми енергийни източници. Паркът ще грейне в светлини от нов вид енергоспестяващи лампи. Ще бъде монтирано и видеонаблюдение.

Обзаведоха с нови парапети градския парк в Асеновград

За реализацията на проекта тепърва ще се търси финансиране. Част от средствата за строително-ремонтните работи ще бъдат дарени, средства ще бъдат поискани и от Общината. Сега предстои изготвяне на работен проект, който ще струва около 7 хиляди лева. Той ще бъде подложен на обществено обсъждане, след което ще бъде официално входиран в Общински съвет-Асеновград.

 

 

Подобни статии

Top