Изграждат 6 нови детски площадки в Асеновград

За порасналите асеновградчани са създадени и зони за спорт на открито

Повече от 20 детски площадки функционират на територията на община Асеновград. През 2020 г. голяма част от тях са отремонтирани така, че да отговарят на стандартите и изискванията за експлоатация и безопасност. В инвестиционната програма за 2021 г. на община Асеновград са предвидени средства за направа на шест нови детски площадки.

Такива е планирано да бъдат изградени на улиците „Къпина“ и „Христо Анастасов“ в квартал „Долни Воден“, до блок №13 в квартал „Изток“, както и в градинката до светофара в квартал „Зъбчето“. Нова детска площадка ще има и в село Тополово, като а тази, на улица „Захария“ ще бъде разширена.

Към момента деца от различни възрасти могат да ползват детските зони, изградени до НЧ „Родолюбие“ – на улица „Речна“, в парка зад Пожарната, двете площадки в Градския парк, в квартал „Баделема“ – пред блок №14, в квартал „баба Тонка“ – до църквата „Свети Иван Рилски“, площадката в градинката при кръстовището на булевард „България“ с улиците „Свобода“ и „Генерал Дандевил“, в парка на улица „Цар освободител“, в градинката на улица „Рилска“, в квартал „Изток“ – до църквата „Свети Архангел Михаил“, в квартал „Свети Георги“ – до Старинно училище „Свети Георги“, на улица „Цар Иван Асен“ II – срещу големия хранителен супермаркет, на улица „Напредък“ – в квартал „Горни Воден“, на улиците „Крайречна“ и „Захария“ – в квартал „Долни Воден“.

В квартал „Запад“ пък са изградени детски площадки за деца в различни възрасти – от 0 г. до 3 г. и от 3 г. до 12 г. Детски кътове има до блокове с номера 8А/5 –до трафопоста, зад 7/5, зад 5/5 и до спортната площадка, зад 109 и на улица „Стоян Джансъзов“, зад 110, зад 101 – до автобусната спирка, пред 5/8 – до трафопоста, пред 3/8 – до улица „Лозница“ и в междублоковото пространство зад блок „Детелина“. В момента се изграждат още три детски площадки в същия квартал: до блоковете с номера 106, 103, 102.

Отделно, за порасналите асеновградчани са създадени и зони за спорт на открито: в Градския парк; в квартал „Изток“ – до църквата „Архангел Михаил“; в квартал „Запад“ – до блоковете с номера 6/5, 109, 5/8, 100 и „Детелина“. Там е в процес изграждането и на още една спортна площадка – пред блок №104.

Децата и младежите на Асеновград имат възможността да спортуват и в многофункционалните спортни игрища в квартал „Запад“, разположени между блоковете с номера 3/5, 4/5, 5/5, 110, 109 и „Детелина“.

Подобни статии

Top