Изграждат аварийни площадки на Околовръстното шосе, мантинелите остават

Вече има избран изпълнител за проектиране на разширението на Околовръстното, чакат необходимите документи от него

Площадки за авариен престой на моторни превозни средства ще бъдат изградени на Околовръстното шосе на Пловдив, но мантинелите в новоремонтираните участъци остават. Това стана ясно по време на инспекцията, която направиха на Околовръстното кметът Здравко Димитров и инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

На местата, където има възможност и имотите са общински, проектът ще бъде преработен и ще бъдат изградени зони за кратковременно спиране, удобни както за автомобили, така и и са камион или ТИР.

След рехабилитацията на пътя и поставянето на мантинелите се създаде напрежение сред жителите на близките населени места, защото според тях  габаритите на шосето са се ограничили.

„Искаме да решим проблема и да потушим създалото се напрежение. Ние сме длъжни да реагираме. Не е приятно едно ново съоръжение, вместо да облекчи трафика, да създава проблем“, посочи Здравко Димитров.

Според него първо е трябвало да се направи новото трасе, а след това да се рехабилитира старият участък. Той подчерта, че не е нормално локалните платна на Околовръстното шосе на София да са по-широки от Околовръстния път на Пловдив.

Кметът посочи,  че в момента, ако стане авария с автомобил, няма къде изтеглен, така че да не пречи на движението.

„Правим всичко за хората и то трябва да има положителен ефект и да е работещо, за да се облекчи трафика. Пътната настилка е добра, но мантинелите ме притесняват“, коментира още той и съобщи, че от посока Асеновград на ден през кръстовището с Кукленско шосе преминават около 35 000 автомобила.

1 2

Подобни статии

Top