Изграждат часовникова кула и кътове за отдих на централния площад в Асеновград - DC news

Изграждат часовникова кула и кътове за отдих на централния площад в Асеновград

Зам.-кметът на Асеновград: На площада ще има кътове за отдих със зеленина

Започна финалната фаза по поставяне на всички настилки за II и III площадни нива от реновирането на централния площад в Асеновград „Площад Академик Николай Хайтов“.

Това съобщи заместник-кметът по строителството в града инженер Стоян Димитров. Той обяви, че сега предстои така нареченото „обличане“ на сцената. Вече тече изпълнение на озеленяването, като е готова за работа и изградената поливна система. Междувременно започна и ремонт на I ниво.

„Община Асеновград благодари на гражданите за разбирането и търпението, във връзка със затрудненото преминаване точно през тази зона. Тази ситуация ще е временна. В рамките на около два месеца трябва да приключи ремонтът на това пространство“, коментира Димитров.

Заместник-кметът допълни, че на I ниво предстои да се направят всички настилки в зоните, включени в проекта. Ще се изгради часовникова кула, около която ще бъдат обособени кътове за отдих с тревни площи със засадена растителност. Периметърът, който се обхваща за реновиране в първия етап от проекта, е в рамките между община Асеновград, хотел „Асеновец“ и сградата на РУ – Асеновград.

Планирано е строителните работи да приключат към края на август. А срокът за документалното оформяне и представянето на обекта пред управляващия орган Оперативна програма „Региони в растеж“ е декември тази година.

Подобни статии

Top