Изграждат детска площадка за деца с увреждания на Бунарджика (СНИМКИ/ВИДЕО)

Площадката ще бъде готова през май, разширението й и уредите са на стойност 20 000 лв.

Разширяват съществуваща детска площадка на Бунарджика с уреди за деца със специфични потребности. Това съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Заедно с кмета на Пловдив Здравко Димитров и представители на организациите на хора с увреждания в Пловдив, Стаменов даде старт на строителните дейности.

Съоръженията на площадката ще бъдат специално за деца с увреждания, които ще бъдат  монтирани след многобройни молби на граждани.

„Това, което желаем е социализация на тези млади хора. Затова ще се погрижим до месец май тази площадка да бъде изградена и открита, за да могат и те да имат едно безопасно и удобно място за игра“, посочи Стаменов.

Ще бъдат поставени клатушка, която позволява детето да бъде качено на нея с инвалидна количка, голяма въртелешка и люлка със специален анатомичен стол. Съоръженията са на стойност 20 000 лв., а парите са от бюджета на район „Централен“.

В района на Бунарджика е предвидено доизграждане на видеонаблюдение, като има готов проект за това. Площадката непрекъснато ще бъде наблюдавана и от служители на общинска охрана и общинска полиция, за да не й посегнат вандали, подчерта Стаменов.

1 2

Подобни статии

Top