Изграждат два паркинга за над 60 коли в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

Подготвят изграждане на два нови паркинга на територията на район „Централен“. Новите места за паркиране ще бъдат изградени на ул. „Антон Тайнер“ и на бул. „6-ти Септември“.

Двата паркинга ще осигурят на живущи и гости на града над 60 места за паркиране на леки автомобили. Планира се и изграждането на 10 паркоместа за туристически автобуси.

„Паркингът на бул. „6-ти септември“ е в близост до Стария град и центъра на Пловдив, които очакваме да бъдат активно посещавани през следващите две години. За целта на входа на паркинга ще има монтирана бариера и срещу такса шофьорите на туристически автобуси ще могат да оставят превозните средства на охраняем паркинг“, поясни районният кмет Георги Стаменов.

В района на „Капитан Райчо“, където след премахване на гаражите, зоната има спешна нужда от облагородяване, ще бъде изграден вторият паркинг за 16 автомобили за живущите в квартала.

Към момента тече процедура за избор на изпълнител. Планира се до средата на годината двата паркинга да бъдат завършени.

Район „Централен“ има разработени над 40 проекта за облагородяване на междублоковото пространство след премахването на гаражи и временни постройки през 2017г.

 

Подобни статии

Top