Изграждат кръгово на две нива на пътя Пловдив – Асеновград

„Бизнесът за Пловдив“ ще финансира проектирането на кръгово на две нива на пътя Пловдив-Асеновград

Възможностите за изграждане на кръгови кръстовища на две нива, което значително ще подобри движението по натоварените трасета и ще бъдат избегнати огромните задръствания обсъдиха на работна среща в Областна управа. Това е втората от срещите, които се свикват по инициатива на сдружение“ Бизнесът за Пловдив“,  с цел бъдат изградени удобни пътни връзки на пътищата свързващи Пловдив с Асеновград и Пазарджик.

Бяха обсъдени конкретни варианти и бе взето решение в началото на идната седмица да бъде изготвено задание за проектиране на кръгово кръстовище на две нива на пътя Пловдив-Асеновград.

Членовете на сдружение „Бизнесът за Пловдив“ заявиха, че са готови да финансират изготвянето проекта, за да може в най-кратък срок да стартират процедурите по неговото изграждане.

Работната група ще заседава отново в началото на идната седмица, когато ще бъде представено и новото задание.

На  срещата присъстваха областният управител Здравко Димитров, Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на АПИ, Юлиян Инджов и Паун Иванов – „ИСА – 2000“, шефът на Областно пътно управление – Пловдив Пламен Райчев, зам.-областният управител Димитър Керин, арх. Маринов, експерти от Областна администрация и „Пътпроект“.

 

Подобни статии

Top