Изграждат нов парк в „Западен“

Райско място изниква на мястото на старата сграда на детска градина „Мир“ в „Западен“

В истинско бижу е на път да се превърне пространството, на което се намираше старата сграда на детска градина „Мир“. След разчистването на терена, районната администрация започна строежа на изцяло нов парк, който ще обслужва жителите от тази част на „Западен“.

„Изграждането върви с бързи темпове. Вече се правят алеите, които ще са с обща площ 600 квадратни метра, след това ще поставим всичко останало, необходимо за една паркова среда – осветление, детска площадка, фитнес на открито, кътове за отдих с пейки и питейна чешма.

Смятам, че тук ще стане един прекрасен парк, защото на това място има огромни дървета, които предлагат прекрасна сянка през летните месеци“, заяви кметът на район „Западен“ Димитър Колев, след като лично инспектира работата по обекта заедно с директора на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Предвижда се в парка също така да се изгради една повдигната сцена за представления на открито. На по-късен етап в проекта е залегнало и обособяването на игрище за мини футбол, както и маси за тенис и за игра на шах.

Подобни статии

Top