Изграждат нов скоростен път Пловдив - Смолян (ВИДЕО) - DC news

Изграждат нов скоростен път Пловдив – Смолян (ВИДЕО)

Задачата е възложена на АПИ, има три варианта за трасето

Нов скоростен път между Пловдив и Смолян ще бъде проектиран по поръчка на МРРБ. Това съобщи  в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройсвото Гроздан Караджов. По думите му задачата е възложена на АПИ.

“Трафикът в Пловдив ще расте многократно. По тази причина вчера беше възложена задача на АПИ да се започне проектирането на изцяло нов скоростен път от Пловдив до Смолян. Дестинацията се препълва и ако не се започне веднага изграждането на път по изцяло ново трасе, не през дефилето, нямаме шанс да го построим през следващите 4-5 години“, посочи министърът.

Предстои да се извърши предпроектно проучване, като има три варианта за трасето на този път. Засега не е ясно кои са те. Очаква се проучването да приключи след около три месеца, каза министърът и отказа да даде повече подробности.

Той посочи, че интересът към ГКПП-Рудозем също расте, а трафикът натам вече е нараснал според анализите на министерството.

По думите на вицепремиера Караджов околовръстното край града под тепетата също трябвало отдавна да се удвои и да стане скоростен път, като бъдат направени джобове за аварийни ситуации край пътя. Той обаче допълни, че няма актуална информация за участъка Асеновград – Пазарджик. Според министъра вече е избран изпълнител на участъка от Асеновград до Скобелева майка, изчаква се ПУП от община Пловдив и работата там може да започне.

Подобни статии

Top