Изграждат паркинг за служителите на болницата в Асеновград

Паркинг, на който ще могат да спират  само служители на общинската болница и Медицинския център в Асеновград ще бъде изграден в двора на лечебното заведение.

Пространството е леснодостъпно и е със  самостоятелен вход откъм  улица „Капитан Райчо”.  След преустройството на това място ще могат да паркират около 50 автомобила, обясни ресорният заместник-кмет Димчо Темелков, след заседание на Комисията по организация на движението, в която влизат представители на администрацията и общински съветници.

Болницата в Асеновград очаква нов скенер

Инвестицията  ще бъде за близо 20 хиляди лева, които ще се осигурят от бюджета на общината. Теренът ще се затреви и ще се въведе пропускателен режим с автоматична бариера и чипкарти.

Решението за изграждане на служебен паркинг идва след настояване на общопрактикуващи лекари за въвеждане на безплатен режим на  паркиране на общинския паркинг пред МБАЛ-Асеновград.

Изграждат параклис в болницата в Асеновград

В края на миналия месец  над 300 работещи в лечебното заведение внесоха и протестна подписка в Общинския съвет, в която посочват, че не е нормално да си плащат, защото ходят на работа.

В мотивите си те обясняват, че ежедневно калкулират разходи за престой на автомобила, които натоварват личния им бюджет. Подписката беше подкрепена от персонала на МБАЛ и Медицинския център.

Лекари протестират, заради платен паркинг пред болницата в Асеновград

„Паркингът пред болницата  е за обществени нужди и на него основно трябва да оставят колите си пациентите на лечебното заведение. Общопрактикуващите лекари са наематели на помещенията в МБАЛ-Асеновград, която е общинско дружество. Затова те нямат право на ведомствени паркоместа”, обясни Темелков.

ГЕРБ иска да освободят контрольора на болницата в Асеновград

По думите му, обаче, от години DJ-питата ползват паркинга пред болницата с преференции. Един час предстой на автомобила на зоната пред лечебното заведение струва 0, 50 лева, вместо левче. Освен почасово  личните лекари имат право и на абонаментна карта за платено паркиране, която на месец е 25 лева.

Предложението на Комисията  ще бъде изготвено в доклад и внесено в тридневен срок пред кмета на Общината д-р Емил Караиванов и председателя на Общинския съвет Драгомир Георгиев.

Окончателно решение дали ще променят инвестиционната програма, за да бъде изграден служебен паркинг в болницата, ще вземат съветниците най-вероятно на заседанието в края на месеца.

 

 

 

Подобни статии

Top