Изграждат външен асансьор, рампа за линейки и топла връзка към COVID структурите в МБАЛ „Св. Пантелеймон“

Проектът ще се финансира по ОПРР

МБАЛ „Св. Пантелеймон“ ще изгради външен асансьор, вход за линейки с рампа и топла връзка към спешния си кабинет по проект на стойност 194 400 лв. с ДДС. Това става ясно от предложение на зам.-кмета Анести Тимчев, което е внесено в извънреден порядък за днешната сесия.

Проектът на бившата Втора градска се реализира след сключено Споразумение за партньорство между болницата и здравното министерство, което е бенефициент по процедура „Мерки за справяне с пандемията“ по Оперативна програма „Регионално развитие“.

Целта е да се извършат дейности, насочени към обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти с COVID-19 в болницата, става ясно от предложението. От Министерство на здравеопазването са информирали, че предложените за финансиране дейности от управителя на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са допустими и ще бъдат включени в проектното предложение на МЗ.

Дейностите включват разходи за строително-ремонтни работи в размер на 186 000 лв. с ДДС, проектиране и авторски надзор съответно за 7200 лв. и 1200 лв.

На сесията, също в извънреден порядък, влиза и предложение за изменение на бюджета на общината. Става дума за осигуряване на средства за ОП „Градини и паркове“ за наемане на специализирана техника – трактор с разпоредител. Тя ще се ползва за почистване на коритото на Марица от саморасла растителност, която ограничава проводимостта на реката от високи води. Необходимите средства са в размер на 31 000 лв. и се предлага да бъдат осигурени от парите за ремонти на уличната мрежа.

Общо 38 точки, с извънредните, ще разгледат съветниците днес.

Подобни статии

Top